Leírás
Egy egészséges kávé, ami a guarana és a kávé együttes hatásával hatékonyan élénkít, ugyanakkor a taurinnak, és inulinnak köszönhetően a hagyományos kávé esetében jellemző nem kívánatos mellékhatásokkal fogyasztásakor nem kell számolni.
Felhasználási javaslat: A tasak tartalmát öntse 20–60 ml meleg vízbe, keverés mellett oldja fel, majd fogyassza el a terméket.
Tárolás: Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó! Gyermekektől elzárva tartandó!
Összetevők: Instant kávé (41%), taurin, inulin, guaranamag-kivonat, maltodextrin GMO-mentes búzakeményítőből.
Allergén információ: A termék glutént, kén-dioxidot, illetve tejet, rákféléket, halat és szójababot tartalmazó élelmiszereket gyártó üzemben készül.
ÖSSZETEVŐKRŐL BŐVEBBEN
TAURIN
A szervezetben előforduló kéntartalmú aminosav, legnagyobb mennyiségben az agyban és az idegrendszerben található meg. Jelenléte elengedhetetlen ezen területek optimális működéséhez. Egyes kutatások arra engednek következtetni, hogy a taurin fogyasztása hatással lehet a test energiafelhasználási folyamataira, illetve szerepe lehet az immunrendszer és az anyagcsere-folyamatok szabályozásában is. Szellemi és testi igénybevétel esetén ajánlott a fogyasztása.
GUARANA
A kávé növényhez hasonló, Dél-Amerikában honos cserje-féle, amely relatíve magas koffeintartalmának (kávébabénál 2-3-szor több) köszönhetően élénkít, növeli a mentális éberséget, és a fizikai állóképességet. Hosszantartó frissességet biztosít (akár 6-9 órán át) és emellett még a zsírsavak energiává történő átalakítását is elősegíti. Egyes kutatások szerint a memóriára, hangulatra pozitív hatást gyakorol. Testmozgás, szellemi munka előtt ajánlott fogyasztani.
CSICSÓKAŐRLEMÉNY – INULIN
A csicsóka magas rosttartalma csökkenti az egyszerű szénhidrátok felszívódását, ezáltal segítséget nyújthat a fogyásban. Magas az ásványianyag-, vitamin-, és létfontosságú aminosav-tartalma: L-lizin, L-arginin, L-hisztidin, L-cisztein, L-triptofán, L-aszparagin. Magas inulintartalom jellemzi, és keményítőt csak csekély mennyiségben tartalmaz. A csicsóka fő hatóanyaga az inulin, mely egy vízben oldódó nagyméretű növényi rostanyag. Mivel az emésztőrendszeren áthaladva szinte érintetlen marad, így a vastagbélben kiváló tápanyagul szolgál a hasznos bélbaktériumoknak, ezért prebiotikumnak tekinthető.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.